dinsdag, 6. november 2007 - 15:40

Politie arresteert 5 personen voor schietpartij Almere Stad

Almere Stad

Naar aanleiding van de schietpartij van maandagavond 5 november jl. in de de Kapitiein de Langestraat zijn in totaal vijf verdachten, waaronder ook het slachtoffer, aangehouden en ingesloten op verdenking van betrokkenheid. Het slachtoffer is vannacht nog geopereerd en maakt het volgens de politie naar omstandigheden redelijk.

Maandagavond rond 20.15 uur raakte een 22-jarige Almeerder gewond toen hij voor een woning in de Kapitein de Langestraat werd neergeschoten. Getuigen alarmeerden de politie en zagen nog hoe de man in een auto werd geladen en wegreed.
Na een 1-1-2 melding troffen agenten in een woning meerdere sporen aan die van vuurwapengebruik afkomstig waren. Een van de verdachten die zich in de woning bevond werd direct aangehouden.
Ondertussen had een andere politie-eenheid het slachtoffer in een ziekenhuis in Flevoland aangetroffen met meerdere schotwonden. In het ziekenhuis werd nog een 22-jarige Almeerder, die bij het slachtoffer was, aangehouden.
Vanmorgenvroeg meldden twee mannen uit Den Haag (23 en 30 jaar) zich bij een politiebureau in de regio Haaglanden. Ook zij zijn inmiddels aangehouden en ingesloten voor betrokkenheid bij de schietparij.

De forensisch technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht in de woning en op straat aan de Kapitein de Langestraat.
De recherche sluit niet uit dat het schietincident te maken heeft met criminele activiteiten. De drie Almeerse verdachten zijn geen onbekenden
van de politie.
Provincie:
Tag(s):