woensdag, 26. september 2007 - 21:53

Politie arresteert verdachten van steekincidenten Almere CS en Busplein

Almere

Zondag 23 september werd een 33-jarige Fransman gearresteerd door rechercheurs van de Districtsrecherche Almere. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident dat op 21 augustus 2007 plaatsvond bij het Almeerder CS op het Stationsplein. De verdachte die woonachtig is in Almere wordt gezien als hoofdverdachte van deze steekpartij en werd vandaag voor de rechter-commissaris geleid.

Op de bewuste maandag 21 augustus jl. ontstond na een woordenwisseling
ruzie, waarbij een 31-jarige Almeerder gestoken werd. Het slachtoffer raakte gewond en werd voor medische behandeling opgenomen in een ziekenhuis.
Het onderzoeksteam sluit niet uit dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen uit het criminele milieu. Nader rechercheonderzoek moet uitwijzen wat de toedracht is geweest van de woordenwisseling en het steekincident.

Ook in de zaak van het steekincident aan het Busplein op de avond van de 21ste augustus is door de Districtsrecherche Almere een verdachte aangehouden. De man, een 23-jarige inwoner van Almere, kon 10 september al in de kraag worden gevat nadat duidelijke videobeelden van een beveiligingscamera in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht waren getoond. De binnengekomen informatie leidde tot de identiteit van de verdachte. Ook hij is inmiddels aan de officier van jusititie voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):