maandag, 21. mei 2007 - 9:26

Politie bekeurt drie kitesurfers voor oversteek van Harlingen naar Vlieland

Vlieland

De politie heeft vrijdagavond drie kitesufers, een 22-jarige inwoner van Harlingen, een 22-jarige inwoner van Vlieland en een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, bekeurd voor de oversteek van Harlingen naar Vlieland.

Vier kitesurfers waren ’s middags omstreeks 14.45 uur vertrokken vanaf het kitestrand in Harlingen. De medewerkers van De Brandaris hadden de vier te verstaan gegeven dat deze oversteek niet was toegestaan. Desondanks vertrokken de vier richting Vlieland en daarom werd zowel de Waterpolitie als de politie van Vlieland ingelicht. Toen de surfers rond 16.00 uur nog steeds op het Wad bleken te zijn, besloten de Waterpolitie en de politie van Vlieland, mede door de harde wind, de vier met behulp van de reddingsboot van Vlieland op te halen.

Net toen de agenten van Vlieland aan boord van de reddingsboot wilden stappen, meldden de surfers aan de Brandaris dat alles onder controle was en dat men aan boord van een zeiljachtje zat. Men zou vervoer regelen vanaf Vlieland en niet meer verder surfen. Hierop werd besloten de reddingsboot niet meer uit te laten varen.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat de surfers toch waren doorgegaan en waren geland op het strand van Vlieland. Nabij de haven trof de politie drie kitesurfers aan, de vierde was reeds te voet vertrokken. De drie mannen kregen een bekeuring. Het Binnenwater Politie Reglement verbiedt namelijk een dergelijke oversteek.
Provincie:
Tag(s):