dinsdag, 24. juli 2007 - 11:14

Politie betrapt kapitein met teveel drank op

IJmuiden

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 24 juli in IJmuiden de kapitein van een Russisch zeeschip aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij de ademanalyse bleek dat hij 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is het dubbele van de wettelijk toegestane hoeveelheid. De 36-jarige kapitein uit Sint Petersburg kreeg een boete van 600 euro en een vaarverbod van 6 uur.

Om 13.40 uur kreeg de Waterpolitie van het sluiscentrum te IJmuiden de melding dat de loods aan boord van een Russisch zeeschip vermoedde dat de kapitein dronken was. De loods was op de Noordzee aan boord van het schip gegaan en was onderweg naar IJmuiden.

Omstreeks 15.00 uur ging de Waterpolitie aan boord van het schip dat zich op dat moment op ongeveer 2.5 zeemijl van de pieren bevond. De agenten troffen de kapitein aan op de brug en namen hem een ademtest af. Het resultaat bevestigde het vermoeden van de loods. De kapitein had meer gedronken dat wettelijk toegestaan. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Daar bleek om 17.30 uur uit de ademanalyse dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de kapitein een boete van 600 euro en een vaarverbod van 6 uur. Het schip is door de loods ten anker gebracht in het ankergebied van IJmuiden.
Provincie:
Tag(s):