zaterdag, 30. juni 2007 - 21:09

Politie constateert gebreken tijdens vakantiecheck op A2

Eijsden

Bij de controle van vakantieverkeer op parkeerplaats ‘Knuvelkes’ op de A2 vlak voor de grens met België, heeft de verkeerspolitie samen met de ANWB redelijk wat voertuigen aangetroffen met gebreken aan de banden. Dit heeft het Korps landelijke politiediensten (Klpd) bekend gemaakt na de eerste vakantiecheck die zaterdag werd gehouden.

Zo bleek een bestuurder van een personenauto, die zijn auto onlangs had laten keuren bij een garage, met vier uitgedroogde banden te rijden. De man heeft meteen in Maastricht vier nieuwe banden op zijn auto laten leggen en kon zijn reis voortzetten. Een eigenaar van een caravan die voor zijn reis twee nieuwe banden op zijn caravan had laten leggen kwam bedrogen uit. Eén band was van 2007, de ander band bleek uit 2002 en is hierdoor binnen een jaar door de houdbaarheidsdatum heen. Verder waren een aantal caravans overbeladen. Bij een caravan werd 100 liter water gelost en moesten de zware spullen in het voertuig worden gelegd, alvorens de reis kon worden voortgezet. Een andere bestuurder bleek niet over het geschikte rijbewijs E te beschikken. De caravan was op papier 52 kilo te zwaar om met een rijbewijs B ter rijden. De bestuurder kon niet verder rijden naar de camping in Frankrijk.

De service-info punten zijn een initiatief van de ANWB, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit jaar waren ook Belgische en Duitse agenten aanwezig. Zij gaven onder meer de laatste verkeersinformatie door aan de vakantiegangers.

Zaterdag 14 juli kunnen vakantiegangers op de A67 bij parkeerplaats ‘Zwarte Water bij Venlo ook een vakantiecheck laten uitvoeren. De vakantiecheck duurt van 06.30 uur tot 12.30 uur.
Provincie:
Tag(s):