maandag, 19. november 2007 - 9:09

Politie controleert verkeersgedrag schooljeugd

Veendam

De politie in Veendam start samen met het voortgezet onderwijs en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een actie om het rijgedrag van schooljeugd te verbeteren. De politie is de laatste tijd in een korte periode diverse keren geconfronteerd met verkeersongevallen waar jonge schooljeugd bij betrokken was.

Het voortgezet onderwijs in Veendam organiseert samen met VVN op 19, 20 en 21 november een verkeersmarkt voor brugklassers bij het Winkler Prins College. Tijdens de verkeersmarkt wordt de jeugd geconfronteerd met veilig en onveilig verkeersgedrag. Ze krijgen lessen aangeboden waarin allerlei situaties aan de orde komen. Zo wordt een veilige reis naar en van school gestimuleerd.

Na de voorlichting op de verkeersmarkt start de politie in Veendam met intensieve verkeerscontroles. Overtreders lopen hierbij de kans om een bekeuring te krijgen. De controles richten zich op alle schooljeugd, die zich -soms in grote groepen- in het verkeer begeven. Omdat de donkere dagen ook weer naderen, zal er ook extra aandacht zijn voor fietsverlichting. Vanzelfsprekend worden ook volwassen
verkeersdeelnemers op hun verantwoordelijkheid gewezen. Volwassenen hebben ten slotte een voorbeeldfunctie voor de jeugd en zij worden evengoed met de politiecontroles geconfronteerd.
Provincie:
Tag(s):