donderdag, 6. september 2007 - 20:45

Politie deelt 160 parkeerbonnen in zes dagen uit

Eindhoven

De Eindhovense politie heeft de afgelopen zes dagen bij het Winkelcentrum Woensel zo'n 160 bekeuringen uitgedeeld voor mensen die geen kaartje voor het parkeren hebben gekocht. Sinds 1 september geldt er betaald parkeren voor het parkeerterrein van het winkelcentrum.

Volgens de politie is het nog niet iedereen duidelijk dat er betaald moet gaan worden voor het parkeren. De gemeente en politie stellen coulant te zijn met het uitschrijven van bekeuringen. Volgens hen hadden ze met gemak ruim vierhonder bekeuringen kunnen uitdelen. Met de invoering van betaald parkeren probeert de gemeente de toenemende parkeer- en verkeersdrukte bij het winkelcentrum te regelen.

De ondernemers van het winkelcentrum zijn niet allen even blij met de invoering. Zo hangen er overal posters met de waarschuwing dat er betaald moet worden voor het stallen van de auto's. Bij de Duitse supermarkt Aldi hangt zelfs een poster met de mededeling dat klanten bij een besteding van 20 euro het eerste uur van de parkeerkaartjes kunnen declareren.
Provincie:
Tag(s):