maandag, 2. juli 2007 - 14:47

Politie 'druk' op uitgaansavond

Apeldoorn

De Apeldoornse politie heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli negen mensen aangehouden voor onder meer geweldpleging, een steekpartij, belediging en diefstal. Dankzij het cameratoezicht konden de politiebikers een vechtpartij in de kiem smoren en op hetzelfde moment kwam een melding van een steekincident bij de politie binnen naar aanleiding van een verkeersconflict. Eerder op de avond was al een aanhouding verricht naar aanleiding van vernielingen bij het Kristalbad.

Het weer was niet broeierig en voor de meeste stappers was het een gezellige avond. Toch deden er zich zaterdagavond en de daarop volgende nacht een aantal incidenten voor, waarbij de politie de handen vol had. Sommige resulteerden in aanhoudingen en in andere onderzoeken moet nog verder gerechercheerd worden.

Rond 22.00 uur werd de politie gewaarschuwd omdat in het centrum jongeren een mobieltje van een leeftijdsgenoot hadden gestolen. En jongeman werd hiervoor aangehouden. Kort daarna vond iemand het nodig om de politie voor oud vuil uit te maken en ook hij belandde op het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Even voor 23.00 uur werd een steekpartij aan het Zwaardvegersveld gemeld. Jongeren zouden ruzie hebben gehad en hierbij zou met een mes gestoken zijn. Een 19-jarige verdachte werd aangehouden en hij verklaarde met een sleutel te hebben gestoken. De politie vond in de buurt toch een mes en de jongen is voor verhoor ingesloten.

Aan de Felualaan werd een 17-jarige jongen aangehouden. Bij het Kristalbad en het naast gelegen midgetgolfcomplex zijn de laatste tijd de nodige vernielingen gepleegd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij de laatste locatie ondermeer een terrastafel en een parasol in brand gestoken.

Agenten zagen dat de jongeman, deel uitmakend van een groep, vuurwerk op het dak van het hoofdgebouw gooide en ook een bierflesje kapot gooide. In deze zaak moeten nog meer jongeren verhoord worden, maar de politie heeft de namen van alle jongelui gisteren genoteerd.

Hier bleef het niet bij, want ondertussen, een kleine greep uit de meldingen, dienden zich ook nog zaken als overlast door jongeren, geluidsoverlast, een doorrijden na aanrijding en een hulpverlening aan.
In een horecazaak zou rond 02.30 uur iemand een vrouw een kopstoot hebben gegeven en de verdachte, een 25 jarige Apeldoorner werd door personeel aangesproken en aan de politie overgedragen.

Rond 04.00 uur zag men op het politiebureau waar live de camerabeelden voor het horecatoezicht worden uitgekeken, dat een grote groep jongeren richting de Helfrichstraat rende. Direct werden de politiebikers er op af gestuurd en hier bleek een conflict met een groepje jongeren uit Zeist en omgeving te zijn.

Er werd geduwd en gescholden en de zaak dreigde te escaleren. Tijdens het gebeuren werd gemeld dat één van de jongemannen uit Zeist een mes had, waarop het groepje werd aangehouden en gefouilleerd werd met hulp van ter assistentie verschenen agenten. Vier verdachten (18 t/m 23) konden worden aangehouden, één zag kans om te ontkomen. Onder de auto werd een mes aangetroffen.

Nagenoeg gelijkertijd kwam een melding dat op de Prins Willem Alexanderlaan een jongeman na een verkeersconflict met een automobilist met een mes was gestoken. De automobilist reed daarna weg richting de Kalverstraat en het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. Hij moet nog aangifte doen en meer gegevens over der verdachte zijn nog niet bekend.

Aan het eind van de stapavond werd nog een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die zich zowel op straat als aan het politiebureau in allerlei laagdunkende bewoordingen over de politie uitliet. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Tot slot kwam er om 06.30 uur een melding dat op de A 1 onder Hoenderloo een auto tegen een vrachtwagen was gebotst. Een 24-jarige jongeman uit Harskamp was na een avond stappen pardoes tegen de vrachtwagen van een in de richting Amerfoort rijdende Russische combinatie gereden.

De jongeman is met nekletsel in het ziekenhuis opgenomen en verklaarde het nodige gedronken te hebben. Van hem is een bloedproef genomen. Zijn auto werd afgesleept. De politie merkt op dat door de drukte enkele andere meldingen geen aandacht hebben kunnen krijgen.
Provincie:
Tag(s):