zondag, 22. april 2007 - 22:07

Politie en burgers vormen samen Nachtwacht

Enschede

Politie en buurtbewoners hebben de afgelopen weken op zaterdagnacht in de Enschedese wijk Ruwenbosch gecontroleerd op vandalen. Dit gebeurde in de zaterdagnacht van 31 maart, 14 en 21 april. Aanleiding voor de actie is overlast van uitgaansjeugd. De actie is gestart om het signaal af te geven dat vandalisme niet wordt getolereerd.

Het doel van deze samenwerking tussen politie en burgers is om vernielingen tegen te gaan. Projectleider Kamphuis: ‘Dit jaar maken wij extra tijd en ruimte vrij om de overlast die wordt veroorzaakt door terugkerende uitgaansjeugd vanuit het centrum naar Enschede-Zuid en -West aan te pakken.’

De actie heeft tot nu toe geresulteerd in de aanhouding van drie personen op 31 maart voor het vernielen van een bushokje. Op 14 april werden twee jongeren betrapt nadat zij graffiti hadden gespoten, maar zij konden ontkomen. Wel werd er één persoon aangehouden die nog een onherroepelijk vonnis had openstaan. Afgelopen weekend werden 4 personen aangehouden voor schreeuwen en bonken op ruiten aan de Wethouder Elhorststraat en de Helenastraat. Op de Geessinkweg/Broekheurnering werden 2 personen aangehouden voor het vernielen van bebording van de Marathon.

Eind vorig jaar werd de wijk Ruwenbos lastig gevallen door vandalen die in de uitgaansnachten vernielingen aanrichtten. Het ging met name om de straat Mastbos die gebruikt wordt als fietsroute naar de Helmerhoek. Er werden coniferen in brand gestoken, struiken uit de grond getrokken en autoruiten ingegooid. Om de daders op heterdaad te betrappen startte de politie het project ‘nachtwacht’. Tijdens de nachtwacht helpen buurtbewoners mee tijdens de surveillance. Eind december 2006 werd de actie voor het eerst gehouden. Het bleef toen rustig en er deden zich geen incidenten voor.
Provincie:
Tag(s):