donderdag, 8. november 2007 - 15:09

Politie en gemeente werken samen aan terugdringen van auto-inbraken

Zeist

Donderdagmiddag gaven burgemeester Janssen en wijkchef van de Politie mw. Meier het startschot van de campagne tegen auto-inbraken in de gemeente Zeist. De campagne bestaat onder andere uit spandoeken met de tekst ‘Wie haalt straks uw auto leeg? Doe het zelf en laat het niet aan anderen over.’

In de periode januari tot en met oktober 2007 (10 maanden) werden in het district Binnensticht (Zeist, Bunnik en De Bilt) bij de politie 1.352 aangiften van auto-inbraak gedaan. Hiervan waren er 830 in de gemeente Zeist (Austerlitz 2, Bosch en Duin 20, Den Dolder 46, Huis ter Heide 4, Zeist 758). Met name in Nijenheim, Vollenhove en de Vogelwijk vinden veel auto-inbraken plaats.

Ondanks het feit dat dit aantal aanzienlijk lager is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (2.304 aangiften in 2006), blijft het aantal auto-inbraken in de gemeente Zeist een punt van zorg. Het moment van deze preventieve actie van de politie en de gemeente Zeist, is niet toevallig. Ervaring leert dat het aantal inbraken toeneemt nu het ’s avonds donker is.
Provincie:
Tag(s):