dinsdag, 23. oktober 2007 - 20:21

Politie Flevoland handen vol aan aanrijdingen

Dinsdagochtend 23 oktober had de politie Flevoland de handen vol aan vier aanrijdingen die kort na elkaar plaatsvonden in Almere, Lelystad en de gemeente Urk. Bij de aanrijdingen raakten in totaal vijf mensen gewond, werden negen auto's zwaar beschadigd, moesten diverse rijbanen gereinigd worden en moest een gekantelde vrachtwagen weer rechtop gezet worden. Vooral de aanrijding in de ochtendspits op de A27 ter hoogte van Almere zorgde voor kilometers lange file.

Even voor 7.00 uur reed een 21-jarige bestuurder uit Lemmer op de A27 (ter hoogte van Almere 108.7) achterop op het bijna stilstaande fileverkeer. Hierdoor raakten nog drie auto's elkaar, waarbij zelfs één auto over de kop sloeg. Twee bestuurders, een 40-jarige Almeerder en een 37-jarige Elburger raakten lichtgewond maar konden ter plaatse door ambulance-personeel worden geholpen. De ravage was enorm, waardoor er een flinke file ontstond.
Zowel op de A27 als op de oprit Waterlandseweg/Gooiseweg evenals het verkeer dat naar de A27 toekwam vanuit de richting Zeewolde kwam in een meer dan 10 kilometer lange file stil te staan. Alle vier de auto's raakten zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijven afgesleept. De A27 werd rond 08.45 uur vrijgegeven voor alle verkeer.

Even na 08.00 uur vond een aanrijding tussen twee personenauto's plaats op Maerlant in Lelystad. Eén van de auto's klapte tegen een boom, waarbij de 75-jarige bestuurder gewond raakte. De man is met hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Bij de aanrijding raakten ook twee geparkeerde auto's beschadigd. De andere bestuurder, een 48-jarige man uit Lelystad, raakte lichtgewond en kon ter plaatse door ambulance-personeel worden behandeld.

Rond 09.40 uur vond op de Houtribdreef/Zuiveringweg in Lelystad een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Ook hier raakte een man uit Lelystad gewond, waarna hij met onbekend letsel naar een ziekenhuis werd overgebracht. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn veilig gesteld.

Rond 11.00 uur kwam door nog onbekende oorzaak een vrachtauto zonder lading in de problemen op de Urkerweg in de richting van Tollenbeek. De vrachtauto kantelde en kwam op zijn kant terecht. De chauffeur kwam met de schik vrij. Door het vrijkomen van olie en hydraulische vloeistof werd de Urkerweg enige tijd afgesloten. Een professioneel bedrijf heeft de rijbaan gereinigd waarna deze rond 13.00 uur weer kon worden vrijgegeven voor alle verkeer. Het bergen van de vrachtauto werd door een bergingsbedrijf uitgevoerd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Flevoland onderzoekt alle vier de aanrijdingen en heeft op aanrijdinglokaties forensisch technisch onderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):