vrijdag, 26. oktober 2007 - 13:17

Politie grijpt verkrachter in de kraag

Enschede

Vrijdagmorgen 26 oktober is een 23-jarige Enschedeër aangehouden die ervan wordt verdacht even daarvoor een 19-jarige Zwolse te hebben verkracht in de kelderruimte van een flat aan de Molenstraat in Enschede. Dit heeft de politie vrijdag bekengemaakt.

Politiemensen stonden vrijdagmorgen 26 oktober omstreeks 04.00 uur bij een containerbrandje aan de Molenstaart in Enschede. Hier werden ze aangesproken door een 23-jarige Enschedeër die hen vertelde dat zijn vriendin even daarvoor in de kelderruimte van een flat aan de Molenstraat was verkracht.

In de bewuste kelderruimte troffen de politiemensen de vriendin, een 19-jarige inwoonster van Zwolle, aan. Zij vertelde in grote lijnen wat er was gebeurd en een signalement van de dader werd doorgegeven.

Een verder onderzoek werd direct ingesteld en om ongeveer 04.45 uur werden op de Brammelerstraat in Enschede twee mannen gesignaleerd waarvan een aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeed. Beiden, Enschedeërs van 21 en 23 jaar, zijn meegenomen naar het bureau.

De 21-jarige is later na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De 23-jarige is als verdachte van de verkrachting aangehouden en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):