vrijdag, 28. december 2007 - 16:54

Politie Groningen mogelijk slachtoffer prestatiecontract

Groningen

De regiopolitie Groningen kan waarschijnlijk fluiten naar een groot deel van de prestatiebeloning die gekoppeld is aan het huidige systeem van prestatiecontracten. Door vele grootschalige onderzoeken, zoals de HIV-zaak en de branden in 't Zandt, wordt het aantal afgesproken dossiers met strafzaken die naar het Openbaar Ministrie gestuurd had moeten worden, niet gehaald.

Ondanks dit is Groningen volgens de korpschef, Oscar Dors, wel veiliger geworden. Er werden minder aangiftes gedaan en er werden meer aangiften opgelost. Ook het aantal vermogensdelicten is in 2007 gedaald. Dit zei Dros tijdens de pers- en publiekspresentatie 2007

Het baart de korpschef wel zorgen dat steeds meer mensen met een publieke functie te maken krijgen met agressie en geweld. Dit geldt ook voor politiemensen. Als een politiemedewerker wordt bedreigd of mishandeld, dan zal aangifte gedaan worden tegen zijn belager. Het korps komt op voor collega's die te maken krijgen met geweld door burgers.

In 2006 heeft de politie zich bezig gehouden met 58 geweldsincidenten tegen agenten. Dit jaar zijn dat er 78. Mensen die geweld gebruiken tegen politiemensen worden door het korps juridisch hard aangepakt en het korps zal namens de politiemedewerker altijd kijken naar (financiële) genoegdoening.
Provincie:
Tag(s):