donderdag, 4. oktober 2007 - 10:32

Politie Groningen voorkomt grote drugsdeal

Groningen

Met de aanhouding van vijf mannen en een meisje heeft de politie eind juni een voorgenomen drugsdeal kunnen voorkomen. In deze zaak werden drie Stadjers van 30, 32 en 41 jaar, een 31-jarige man uit Zwaag, een 28-jarige man uit Amsterdam en een 17-jarig meisje uit Spanje aangehouden. Dit maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

Alle verdachten werden op 25 juni in Amsterdam en Groningen ingerekend. Eén van de verdachte is eigenaar van een pandjeszaak aan de Korreweg in Groningen. De politie trof op dezelfde dag in een woning in Amsterdam ruim één kilo cocaïne aan.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie Stadjers en de man uit Zwaag vooralsnog van het voorhanden hebben van verdovende middelen en ook een poging tot of het treffen van voorbereidingshandelingen voor de uitvoer van verdovende middelen van Nederland naar het buitenland. Ten slotte onderzoekt het OM of deze vier verdachten deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie.

De verdachten moeten zich dinsdag 9 oktober a.s. voor de eerste keer verantwoorden voor de meervoudige kamer van de rechtbank. Het betreft hier een zogenoemde pro forma-zitting. Het OM verwacht dat deze drugszaak in het begin van 2008 inhoudelijk zal worden behandeld.
Provincie:
Tag(s):