dinsdag, 27. november 2007 - 13:13

Politie houdt 11 jongeren aan na ongeregeldheden

Almere

De politie heeft maandag 11 minderjarige jongeren aangehouden bij ongeregeldheden in het centrum van Almere. De opgepakte scholieren worden verdacht van het vernielen van straatmeubilair, openlijke geweldpleging en het bekogelen van politieagenten en winkelend publiek met eieren, flessen en terrasstoelen.

Rond 11.00 uur verzamelden ongeveer 40 jongeren zich bij elkaar voor het stadhuis. De aanwezige politieagenten en het winkelende publiek werden bekogeld met eieren en tomaten. De groep werd steeds groter en groeide uit tot circa 150 man uit waarbij ook het winkelende publiek werd lastig gevallen met voorwerpen die werden gegooid.

Hierop besloot de politie in te grijpen en met zachte dwang en duwen de groep weer tot bedaren te brengen en richting de Grote Markt te bewegen. Op de Stadhuisstraat ter hoogte van de busbaan werden wederom verschillende voorwerpen naar de politie gegooid. De politie voerde een aantal charges uit en de groep werd middels een schoonveeg-actie richting de Bottelaarpassage gedreven.

Aldaar zijn door de groep bij een bloemist vervolgens bloembakken vernield en van een café een aantal terrasstoelen richting agenten en publiek gegooid. Bij de charges en het terugdringen van de jongeren heeft de politie 11 minderjarigen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, vernielingen, het verstoren van de openbare orde en het niet opvolgen van politieorders.

Uiteindelijk wist de politie de jongeren richting het Echnaton-college aan het Deventerpad te bewegen. Op het schoolplein aldaar bleef het onrustig. Een agent kreeg een fles tegen zijn hoofd en wederom werden er verschillende voorwerpen naar de politie gegooid.

Na politie-ingrijpen aldaar is de groep het schoolgebouw binnengegaan waarmee de ongeregeldheden in de kiem zijn gesmoord. Met beheerst politieoptreden wist de politie de situatie rond 13.00 uur te normaliseren.
Provincie:
Tag(s):