woensdag, 1. augustus 2007 - 10:05

Politie houdt drie verdachten overval aan

Velserbroek

De politie Velsen denkt met de aanhouding van drie verdachten een overval op een benzinestation in Velserbroek opgelost te hebben. Zondagmorgen 29 juli omstreeks 08.00 uur werd een benzinestation in Velserbroek overvallen door drie verdachten.

Bij de overval werd gebruik gemaakt van een vuurwapen. Onder bedreiging van het wapen werd geld afgegeven, waarna de overvallers er vandoor gingen. Onmiddellijk is door de politie een onderzoek ingesteld. Getuigen werden gehoord en een forensisch onderzoek werd ingesteld.

Dit leidde enkele uren na de overval tot de aanhouding van een 20 jarige man uit Velserbroek. Dinsdag 31 juli werden twee andere verdachten, 19 jarige Haarlemmers, aangehouden. De 20 jarige verdachte wordt vandaag, woensdag 1 augustus voorgeleid, de overige twee verdachten zitting in verzekering en worden naar alle waarschijnlijkheid vrijdag voorgeleid. Het bij de overval gebruikte vuurwapen blijkt bij onderzoek een nepvuurwapen te zijn. Het lijkt echter zodanig op een vuurwapen dat het onder de wapenwet valt en dus een verboden wapen is.
Provincie:
Tag(s):