zondag, 1. juli 2007 - 15:08

Politie houdt drugscontrole onder uitgaanspubliek

Almelo

In de nacht van zaterdag op zondag tussen 23.00 – 04.00 uur hield de politie Twente opnieuw een onaangekondigde drugscontrole in het centrum van Almelo. Het uitgaanspubliek werd door een team van 18 agenten en een drugshond gecontroleerd op het in bezit zijn van drugs.

Geen enkele soort drugs werd toegestaan, dus ook geen softdrugs. Met deze actie wil de politie Twente een bijdrage leveren aan een drugsvrijer uitgaansleven. De pakkans van drugs is met de inzet van drugshonden erg groot. De politie Twente is voornemens om deze controle te herhalen.

Vanuit de horecagelegenheden in Almelo kwamen klachten dat er veelvuldig drugs gebruikt werd in de horecagelegenheden. Op 24 februari jl. trof de politie Twente bij een veiligheidscontrole in het centrum van Almelo veel drugs bij het uitgaanspubliek aan. De grootste ‘vangst’ van deze controle waren twee personen die in totaal 60 pakketjes drugs bij zich droegen.

Ook de politie Twente constateerde zelf dat er de afgelopen periode veel aanhoudingen zijn geweest onder het uitgaanspubliek, voor het in bezit hebben van drugs. Tijdens een eerdere onaangekondigde drugscontrole op 28 april jl. werden in totaal 26 personen aangewezen door de drugshond. Daarvan droegen 15 personen een geringe hoeveelheid drugs bij zich, 6 personen helemaal niks en 5 personen werden aangehouden voor drugsbezit. Zij kregen van de politie hiervoor een proces-verbaal.

Er werden in totaal 29 personen door de drugshond als verdachte aangewezen. Bij 15 personen werd niets aangetroffen. Bij zeven personen werd weed aangetroffen. Zij hadden elk minder dan vijf gram bij zich. Er werden vijf personen aangetroffen die ofwel meer dan vijf gram weed ofwel cocaïne en speed bij zich hadden. Van deze vijf zijn uiteindelijk drie mannen in verzekering gesteld. Het betreft een man van 16 jaar, een man van 19 jaar en een man van 22 jaar, allen afkomstig uit Almelo.

Tijdens de controle werden bij twee mensen steekwapens aangetroffen. Zij kregen een bekeuring voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
Provincie:
Tag(s):