vrijdag, 19. oktober 2007 - 12:30

Politie houdt man aan in zaak vlotongeval Kruidvat-medewerkers

Eibergen

De politie, die onderzoek doet naar het vlotongeval waarbij op zondag 30 september j.l. twee medewerksters van een Winterswijkse vestiging van het Kruidvat om het leven kwamen, heeft donderdag 18 oktober in de namiddag een 39-jarige man uit Eibergen aangehouden voor verhoor.

Dit maakt de politie vrijdag bekend. Volgens de politie kwamen uit het onderzoek feiten en omstandigheden naar voren, waaruit een verdenking van een strafbaar feit is gerezen. Mogelijk is er onvoldoende rekening gehouden met veiligheidsaspecten, waarvoor betrokkene verantwoordelijk is.

Om die reden heeft de politie de eigenaar van het bedrijf, dat het uitstapje organiseerde, aangehouden. De politie wil hem formeel horen over onder meer de werkwijze van het bedrijf, de wijze waarop personeel wordt geïnstrueerd en of er voldoende rekening wordt gehouden met veiligheidsaspecten. Met deze formele aanhouding kan de politie onderzoeksmaatregelen uitvoeren die niet meer vrijblijvend zijn.

Of dit uiteindelijk tot een strafvervolging door het Openbaar Ministerie zal leiden, is op dit moment niet te zeggen. Na de aanhouding zijn de nabestaanden van de slachtoffers in kennis gesteld en zijn ook de betrokken medewerksters van het Winterswijkse Kruidvat en hun directie op de hoogte gesteld.De politie verwacht geen verdere aanhoudingen en vermoedt het onderzoek op korte termijn af te kunnen ronden.
Provincie:
Tag(s):