zondag, 9. september 2007 - 13:39

Politie houdt pyromaan opnieuw aan

Wijckel

De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige man uit Gaasterlân-Sleat aangehouden op verdenking van het stichten van brand in een woning aan de Jachtlustweg. Het betreft dezelfde verdachte die in februari dit jaar was aangehouden op verdenking van een reeks brandstichtingen in de Zuidwesthoek. Evenals vorig jaar heeft de brand van afgelopen weekend onrust veroorzaakt bij de inwoners van Wijckel, Balk en omgeving. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast.

De politie sluit niet uit dat er ook nu sprake is van meerdere brandstichting of pogingen. Indien slachtoffers dit nog niet gemeld hebben of op het moment van ontdekking dit niet als brandstichting hebben herkend, dan verzoekt de politie hen om zich alsnog te melden.

Daarnaast zoekt de politie getuigen. In het belang van het onderzoek kan het rechercheteam elke tip of informatie zeer goed gebruiken. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september werd de Jachtlustweg, de verbindingsweg van Balk naar Wijckel, druk gebruikt. Dit was namelijk de slotavond van het dorpsfeest van Balk.

De politie verzoekt iedereen die tussen 01.00 en 03.00 uur iets of iemand heeft gezien in de omgeving van de brand, of op andere wijze informatie heeft die kan bijdragen tot de oplossing van dit misdrijf, zich te melden. Het telefoonnummer 0900 8844 is 24 uur per dag bereikbaar. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):