woensdag, 20. juni 2007 - 16:31

Politie houdt twaalf overvallers aan.

Met de aanhouding van twaalf personen heeft de politie een aantal grote zaken opgelost in Westfriesland. Het ging hierbij om overvallen op personen, op tankstations en een winkel. De gewapende overvallen werden gepleegd tussen eind vorig jaar en begin dit jaar. Van de verdachten bleken er vier ook nog te handelden in vuurwapens.

De verdachten worden ondermeer verantwoordelijk gehouden voor overvallen op personen in hun woning of die juist geld hadden gehaald bij een bank. Zo werd een man in Hem in zijn woning overvallen. Ook werd een slachtoffer bedreigd met een vuurwapen toen hij juist uit de bank kwam.

Een ander slachtoffer, dat ging aan het pinnen was bij een bank aan het Stationsplein in Hoorn, moest ook onder bedreiging zijn geld afgeven. Verder pleegden de verdachten overvallen op een tankstation aan de Houterweg in Hem en de Florasingel in Bovenkarspel en een supermarkt in Hoorn.

In het onderzoek werd voor een aantal van deze zaken de hulp ingeroepen van de media. Onder anderen werd door Ter Plaatse van RTVNH en Opsporing Verzocht van de Avro aandacht besteed aan de overvallen. Mede door de tips konden de verdachten worden achterhaald.
Uit het onderzoek bleek dat de verdachten in wisselende samenstelling opereerden.

Naast de overvallen pleegden zij vermoedelijk ook woninginbraken en inbraken in winkels. Ook kwam naar voren dat door vier van de verdachten werd gehandeld in vuurwapens.
Op dit moment zitten de zes hoofdverdachten nog vast. Het gaat om mannen van 20 tot en met 25 jaar oud uit Hoorn en een 18-jarige man uit Zwaag. De overige zes verdachten zijn na het onderzoek heengezonden. Allen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):