woensdag, 5. december 2007 - 21:17

Politie Limburg-Noord krijgt alcoholbus

Venlo

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord krijgt zeer binnenkort een alcoholbus. In de bus is een ruimte ingericht waarin de politie een ademanalyse kan afnemen. Tot nu toe moest een positieve blaasproef op straat altijd worden gevolgd door een ademanalyse op het politiebureau. De nieuwe bus geeft de politie, maar ook de overtreder de mogelijkheid de procedure sneller te kunnen afwerken, aldus de politie Limburg-Noord.

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) voorziet alle politieregio’s en het KLPD van een nieuwe alcoholbus. De alcoholbussen leiden tot een efficiënter verloop van alcoholcontroles, omdat in de bus ademanalyseapparatuur aanwezig is en daar meteen het promillage vastgesteld kan worden. Dat bespaart de politie veel tijd, zodat meer capaciteit overblijft voor de daadwerkelijke alcoholcontroles. Jaarlijks vallen nog altijd ruim honderd doden en duizenden gewonden doordat mensen met drank op achter het stuur zitten. Het BVOM wil die verkeersonveilige situatie aanpakken.

In totaal worden in de maand december 25 alcoholbussen over het land verspreid. De alcoholbus zal woensdag 12 december in Arnhem worden overhandigd aan de projectleider van het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord. Traditioneel controleert de politie in de feestmaand december intensief op alcoholgebruik in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):