vrijdag, 12. oktober 2007 - 16:38

Politie Limburg-Zuid heeft wereldprimeur met PIT

Maastricht

Het korps van de politie Limburg-Zuid gaat een eigen televisiestation lanceren op internet. Onder de noemer PIT (Politie Internet Televisie) gaat het korps de dagelijkse aanpak van het politiewerk tonen. Het korps heeft hiermee een wereldprimeur, zo laat de politie weten.

Vandaag gaat PIT ‘online’ en kan de hele wereld via www.pit.tv de dagelijkse aanpak van het politiewerk door dit korps via bewegende beelden volgen.

PIT is geboren uit twee behoeften. Uit onderzoek is gebleken dat de burger er behoefte aan heeft om meer te weten over de politie. Het publiek op straat wil weten waar de organisatie voor staat en wil voortdurend geïnformeerd blijven over wat de politie doet met zijn of haar belastinggeld.

Aan de andere kant heeft de politie-organisatie de behoefte om eigen boodschappen te kunnen vertellen aan diezelfde burger op de manier en het moment waarop de politie dat zelf wil. En dat liefst op een voor bijna iedereen bereikbare manier en graag 24 uur per dag. Zelfstandig, want de bestaande media hebben hun eigen verantwoordelijkheid, taak, rol en eigen keuzes en kunnen nooit als ‘doorgeefluik’ voor de politie dienen.

Politie Internet Televisie voorziet in beide behoeften. Enerzijds kan de burger op iedere gewenst moment van de dag en ieder willekeurige plek inloggen op de televisiesite. Aan de andere kant kan de politie verslagen en reportages van al het werk op elk gewenst moment op het net plaatsen. PIT heeft zelfs de mogelijkheid om ‘live’ verslag te doen.
Bovendien is internet het medium waarmee aansluiting met de jongere generatie kan worden gezocht. Een behoefte die duidelijk bij de politie leeft.

Met PIT wil het korps de dagelijkse actualiteit gebruiken om via verwijzingen naar reportages uitleg te geven over de werkwijze, de processen en de procedures van de politie.

Limburg-Zuid is het eerste politiekorps in ons land dat gebruik gaat maken van internet-televisie. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken vind het initiatief zo vernieuwend dat het een forse innovatiesubsidie heeft toegekend om het televisiestation ‘online’ te krijgen.
Provincie:
Tag(s):