woensdag, 16. mei 2007 - 17:16

Politie lost minstens 26 inbraken op

Kerkrade

De politie in Kerkrade heeft met de aanhouding van vijf personen minstens 26 inbraken opgelost. De vijf verdachten, vier mannen in de leeftijd van 25, 26 en 39 jaar en een 22-jarige vrouw, allen afkomstig uit Kerkrade, zijn afgelopen maand aangehouden, zo maakte de politie Limburg-Zuid vandaag bekend.

In januari van dit jaar werd in Kerkrade een groot recherche onderzoek opgestart dat zich bezig hield met onderzoek naar woning- en bedrijfsinbraken. De daders bezochten diverse woningen, waarvan de bewoners niet thuis waren, braken op grove wijze in en hadden het vooral gemunt op flatscreens en apparatuur. Bij het doorzoeken van de woningen van de verdachten is een grote hoeveelheid goederen aangetroffen en inbeslaggenomen. Vermoedelijk zijn deze van diefstal afkomstig.

Een deel van de goederen is aan de hand van aangiftes inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Na onderzoek en verhoor zijn drie van de vijf verdachten in vrijheid gesteld in afwachting van een uitspraak van de rechter. Twee andere personen zitten nog in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):