zondag, 16. september 2007 - 14:30

Politie lost waarschuwings-schot na schietpartij

Rotterdam

Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield zondagmorgen vroeg, rond kwart voor zes, op de Karel Doormanstraat twee mannen aan die kort ervoor betrokken waren bij een schietpartij. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Het tweetal, een 18-jarige inwoner uit Almere en een 22-jarige inwoner uit Spijkenisse, maakte deel uit van een grotere groep die zich ophield ter hoogte van de kruising Karel Doormanstraat / Westblaak.

Op een gegeven ogenblik ontstond binnen de groep vermoedelijk onenigheid en werd door één van hen geschoten. Dit werd gehoord door een oplettende getuige die direct de politie alarmeerde. Door personeel van cameratoezicht werd met behulp van camerabeelden de groep gevolgd en kon het tweetal, nadat door een politieagent een waarschuwingsschot was gelost, worden aangehouden op de Karel Doormanstraat terhoogte van de Aert van Nesstraat. Niemand raakte gewond.

Tijdens een nader onderzoek werd in de directe omgeving van de aanhouding onder een geparkeerd staande auto een zwartkleurig pistool aangetroffen. Dit vuurwapen is in beslag genomen. Personeel van de afdeling Opsporing zet het onderzoek voort en vraagt getuigen van de schietpartij contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):