woensdag, 5. september 2007 - 11:29

Politie maakt einde aan dealen drugs

Leiden

Bij een inval in een pand aan de Morsweg in Leiden heeft de politie maandag 3 september acht aanhoudingen verricht. Zeven mannen en één vrouw worden verdachten van het in het bezit hebben van en het handelen in harddrugs.

Bij omwonenden ontstond het vermoeden van het handelen in drugs vanuit de woning aan de Morsweg. Gedurende de gehele dag zagen zij veel aanloop bij de woning en was er overlast. De overlast bestond uit geluidsoverlast (schreeuwen, harde muziek), vervuiling rond de woning en rondhangen van bezoekers van de woning. Voor de buurt betekent deze overlast een inbreuk op het veiligheidsgevoel.

Naar aanleiding van deze klachten en meldingen afgelopen maanden, en een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem, heeft de politie verder onderzoek verricht. Zo werd er gepost nabij het pand om de praktijken van de bewoners vast te stellen. Dit leidde tot een inval in de woning maandagmiddag 3 september door de politie in samenwerking met justitie, de gemeente en de brandweer.

In de woning nam de politie een hoeveelheid cocaïne, heroïne en mobiele telefoons in beslag.

De politie heeft inmiddels de verdachten gehoord. Vijf van hen zijn na verhoor in vrijheidgesteld. De drie andere verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):