vrijdag, 5. oktober 2007 - 14:28

Politie mee op controle met Connexxion kaartcontroleurs

Almere-Buiten

De politie Flevoland heeft donderdagochtend- en middag geholpen tijdens een gezamenlijke controleactie met contoleurs van Connexxion. Circa 2250 buspassagiers op de busstations Oostervaardersbuurt en Almere-Buiten werden gecontroleerd. Zes passagiers werden gearresteerd voor belediging en wangedrag en tientallen zwartrijders betrapt. In totaal werden meer dan 60 bekeuringen uitgeschreven en bleken vier passagiers nog gezocht voor openstaande geldboetes. Alle arrestanten zijn na verhoor en het uitreiken van een dagvaardiging heengezonden.

Omdat men al langer last had van groepen scholieren, a-sociale passagiers, en notoire zwartrijders, besloot de politie van de basisieenheid Almere-Buiten mee te gaan op controle met de Connexxion kaartcontroleurs. Behalve de opsporingsambtenaren van Connexxion deden ook een leerplichtambtenaar en een toezichthouder van de jeugdreclassering mee aan de controle.
Bij het houden van de kaartcontroles ging het al snel mis. Kort achter elkaar arresteerde de politie vier passagiers die de controleurs de huid volscholden of weigerden hun plaatsbewijs te laten zien. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en werk lik-op-stuk toegepast. Alle wangedragers kregen aan het politiebureau een dagvaarding met fikse geldboete mee. Als ze de boete, variërend van 130 tot 350 euro, niet betalen moeten ze voor de rechter verschijnen. Aan het einde van de controle werd een groep van ongeveer 20 scholieren uit de bus geplukt, nadat zij massaal hun middelvinger hadden opgestoken naar de controleurs en de agenten. Omdat het midderjarigen betrof zijn de ouders in kennis gesteld van de gedragingen van hun kind. De leerplichtambtenaar
stelt tegen drie leerlingen een nader onderzoek in omdat het onduidelijk is of ze van school afwezig mochten zijn.
Provincie:
Tag(s):