vrijdag, 20. juli 2007 - 20:52

Politie Meppel bestrijdt zakkenrollers met speciaal team

Meppel

De Donderdag Meppel Dagen zijn weer begonnen, inmiddels hebben we de eerste twee al achter de rug en zijn er nog vier te gaan. Tijdens de Donderdag Meppel Dagen is het gezellig druk in de stad, mensen lopen in rijen langs de kramen die in de straten van het centrum Meppel staan opgesteld en staan in groepen te kijken naar acts die worden opgevoerd in de stad.

Juist bij zulke evenementen en in gedrang slaan vaak zakkenrollers toe. Maak het zakkenrollers niet te gemakkelijk en wees ze voor!

De politie heeft op initiatief van wijkagent van het centrum Piet Stevens vorig jaar een project Zakkenrollers opgestart. Marcel Boomsma van de politie Meppel leidt het hele project rondom het zakkenrollersteam. Tijdens de Donderdag Meppel Dagen en ook drukke zaterdagen is er een speciaal opgeleid team van de politie in de stad aanwezig. Zij zijn zichtbaar in uniform maar ook onzichtbaar, in burgerkleding.

Vorig jaar zijn er minder meldingen van zakkenrollers binnengekomen, de politie streeft ernaar om dit jaar weer zulke goede resultaten te bereiken.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De politie roept inwoners en bezoekers op om wel aangifte te doen van zakkenrollerij.
Provincie:
Tag(s):