donderdag, 12. juli 2007 - 9:17

Politie neemt 1800 auto's in beslag

Haarlem

De Haarlemse politie heeft na een onderzoek ter zake oplichting in de woning van een 36-jarige Haarlemmer ruim 1800 modelauto's aangetroffen en in beslag genomen. De man had de auto's via internet gekocht zonder ze zelf te betalen. De waarde van de auto's is zeker 55.000 euro. De verdachte liet eenmalige incasso's op naam van andere mensen maken om de bestellingen te betalen.

In januari werd in Schalkwijk aangifte gedaan van valsheid in geschrifte en oplichting. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de Haarlemmer via internet op grote schaal modelauto's bestelde en niet zelf betaalde. Het bleek dat hij poststukken had ontvreemd waarin een voorgedrukte acceptgiro zat met daarop een naam, adres en de bankgegevens van mensen. Deze gegevens gebruikte de verdachte om eenmalige incasso's te laten maken voor het doen van bestellingen.

De verdachte is in overleg met justitie op 10 juli aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in de woning van de verdachte troffen de politiemensen vele tientallen dozen met auto's. Het huis stond er vol mee en de kinderen van de verdachte sliepen letterlijk tussen de dozen terwijl hun kleren in plaats van in kasten op de dozen lagen. Daarnaast troffen de agenten diverse poststukken op naam van andere mensen en de bij de oplichting gebruikte computer. Alles is in beslag genomen.

De verdachte verklaarde zelf een keer op een vergelijkbare wijze te zijn opgelicht en deze methode zelf te hebben gebruikt om de auto's te kopen. Het verzamelen van modelauto's is zijn hobby. Hij was van plan om de illegaal verkregen auto's deels zelf te houden en het andere deel te verkopen.

De verdachte zit nog vast. De politie onderzoekt of de man nog meer goederen op illegale wijze heeft verkregen.
Provincie:
Tag(s):