vrijdag, 29. juni 2007 - 15:29

Politie neemt bij aanhoudingen 2.5 kg amfetamine in beslag

Ulft

Met de inbeslagname van ruim 2.5 kilo amfetamine en de aanhouding van drie verdachten heeft de politie in Ulft een onderzoek naar de handel in deze harddrug afgerond. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De politie kreeg een paar maanden geleden het vermoeden dat een 26-jarige inwoner uit Ulft vanuit zijn woning harddrugs zou dealen aan een groep lokale en regionale gebruikers. Er werd een onderzoek gestart en eind mei werden de verdachte en een 26-jarige Doetinchemse aangehouden nadat zij in Limburg kennelijk drugs waren gaan halen.

In de auto werd ruim 2.5 kilo amfetamine aangetroffen en bij doorzoeking van de woning van de mannelijke verdachten werd een geringe hoeveelheid aanvullend materiaal (o.a verpakkingsmateriaal) voor het onderzoek aangetroffen.

Om in dit onderzoek ook de mogelijke leverancier te kunnen aanhouden, werd geen melding van de aanhoudingen gedaan. Begin deze week werd in de gemeente Simpelveld een 26-jarige man voor dit feit aangehouden. Hij wordt er dus van verdacht leverancier van de amfetamine te zijn geweest.

De laatste verdachte is donderdag voor de Rechter-commissaris geleid, de andere twee al eerder. Beide mannen blijven nog ingesloten, de vrouw is onder voorwaarden in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):