woensdag, 17. oktober 2007 - 21:46

Politie neemt meer dan 700 wietplanten in beslag

Lelystad

Woensdagochtend en -middag werden zeven woningen in Lelystad door de politie doorzocht op verdenking van illegale hennepkweek. Er werden vier wietplantages, één sterk vervuilde woning en twee woningen waarbij de cannabis al was geoogst aangetroffen. In vier gevallen troffen de agenten levensgevaarlijke situaties aan door het illigaal aftappen en door uiterst gevaarlijke electriciteitsconstructies. De politie nam meer dan 700 wietplanten en voor enkele duizenden euro's aan randapparatuur in beslag.

Op basis van binnengekomen tips, verdacht hoog electriciteitsgebruik en andere opsporingsmethode deed de politie van Lelystad invallen in de woningen in de wijken Kempenaar, Waterwijk, Boswijk en de Zuiderzeewijk. In slaap-, studeer- en zolderkamertjes werden hoeveelheden, variërend van 200 tot 300 hennepplanten, ontdekt en in beslag genomen en door een professioneel bedrijf vernietigd. Ook de randapparatuur zoals assimilatielampen, koolstoffilters en irrigatiesystemen werden ontmanteld en vernietigd.
Tegen vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor diefstal van stroom, brandgevaar en het kweken van hennep.
De actie werd ondersteund door controleurs van de Nuon en rechercheurs van de Financiële Recherche Dienst Flevoland. De financiële rechercheurs stellen een nader onderzoek in, waarbij bekeken wordt of er met crimineel geld goederen zijn gekocht.
Provincie:
Tag(s):