woensdag, 20. juni 2007 - 10:12

Politie onderschept 500 kilo drugs

De regionale recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft ruim 500 kilo amfetamine onderschept. Bij deze inbeslagname zijn ook in totaal vijf aanhoudingen gedaan. De zaak kwam aan het rollen toen de eenheid georganiseerde criminaliteit een partij van bijna 300 kilo amfetamine op het spoor kwam.

Tijdens een onderzoek werd een 40-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij vijftien tassen bij zich had gevuld met de harddrugs. Hij is inmiddels voorgeleid voor de officier van Justitie.

Het onderzoek voerde verder naar een loods op de Achterzeedijk in Barendrecht. Enkele dagen na de eerste aanhouding deed de politie op 17 juni j.l. een inval in de loods en trof tien dozen met in totaal bijna 250 kilo amfetamine. Bij de loods hielden zij drie mannen aan. Bij het zien van de politie, gooide een van de verdacht nog ongeveer 1,5 kilo drugs weg in de bosjes.

Een vijfde verdachte, een 41-jarige man uit Barendrecht, werd korte tijd later in zijn woning aan de Schouw aangehouden. Hier zijn ook nog twee vuurwapens en enkele tientallen patronen in beslag genomen. Daarnaast werd circa 350 gram aan xtc-pillen aangetroffen. Deze laatste vier verdachten worden donderdag voorgeleid voor de officier van Justitie.
Provincie:
Tag(s):