woensdag, 20. juni 2007 - 10:18

Politie onderschept 500 kilo harddrugs

De Regionale Recherche Dienst van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft in de afgelopen twee weken ruim 500 kilo amfetamine onderschept en vijf verdachten aangehouden. Halverwege juni kwamen rechercheurs, tijdens een lopend onderzoek door de Eenheid Georganiseerde Criminaliteit, een partij van 295 kilo amfetamine op het spoor.

Na uitvoerig onderzoek werd 12 juni j.l. op de Rijksweg A16 een bestelbusje onderschept, met daarin vijftien tassen gevuld met de harddrugs. De 40-jarige bestuurder, afkomstig uit Hoorn, is aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid voor de officier van Justitie.

Het onderzoek voerde verder naar een loods op de Achterzeedijk in Barendrecht. Enkele dagen na de eerste aanhouding deed de politie op 17 juni j.l. een instap in de loods en trof tien dozen met in totaal bijna 250 kilo amfetamine.

Bij de loods hielden zij drie mannen aan, twee Rotterdammers van 35 en 29 jaar oud en een 42-jarige Engelsman zonder vaste woon- of verblijfplaats. Kort voor de aanhouding gooide de 35-jarige verdachte, bij het zien van de politie nog ongeveer 1,5 kilo drugs weg in de bosjes.

Een vijfde verdachte, een 41-jarige man uit Barendrecht, werd korte tijd later in zijn woning aan de Schouw aangehouden. Hier zijn ook nog twee vuurwapens en enkele tientallen patronen in beslag genomen. Daarnaast werd circa 350 gram aan xtc-pillen aangetroffen.

Deze laatste vier verdachten worden donderdag voorgeleid voor de officier van Justitie.
Provincie:
Tag(s):