zondag, 4. november 2007 - 20:48

Politie onderzoekt beschieten van auto’s

Arnhem

De Arnhemse politie onderzoekt een drietal vernielingen aan geparkeerde auto’s op de Verlengde Hoflaan in de wijk Klarendal nadat daar kennelijk op was geschoten. Bij het incident, dat plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag, is niemand gewond geraakt.

In de nacht van zaterdag op zondag meldde omstreeks twee uur ’s nachts een buurtbewoner dat hij knallen had gehoord. Gezien de vele meldingen van vuurwerkoverlast de laatste tijd en enkele andere meldingen met op dat moment een hogere prioriteit werd besloten niet direct op deze ene melding te reageren. Pas later in de ochtend kreeg het verhaal een andere wending en bleek dat er geen sprake was geweest van vuurwerk maar dat er geschoten was.

Daarop werd op de Verlengde Hoflaan een nader onderzoek ingesteld waarbij de straat aan weerszijden werd afgezet. Dat leverde nog twee auto’s op met soortgelijke schade. Uit verder sporenonderzoek kon worden vastgesteld dat er kennelijk op de auto’s was geschoten met een vuurwapen.

Uit een buurtonderzoek kwamen verklaringen naar voren van ooggetuigen die zelfs gezien hadden dat er geschoten was. Zij bleken echter niet de politie gebeld te hebben.
Provincie:
Tag(s):