vrijdag, 11. mei 2007 - 22:42

Politie onderzoekt zelfmoordzaak 15-jarige scholier

Tilburg

De politie onderzoekt in Tilburg de zelfmoordzaak van de 15-jarige scholier Felix Phillipa van het Beatrix College. De jongen pleegde op 26 april zelfmoord door voor de trein te springen.

De politie noemt het een ’oriënterend vooronderzoek’. Dat is men begonnen nadat de vader van Felix in diverse media had gemeld dat hij vermoedt dat de wanhoopsdaad van zijn zoon is aangezet door "foute vrienden". De politie heeft een computer in beslag genomen. Daarnaast zullen enkele vrienden worden gehoord. Samen met Justitie bekijkt het rechercheteam of er genoeg aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk onderzoek.

Volgens de vader hebben zij Felix tot softdrugsgebruik en drugshandel verleidt. Gedacht wordt dat de scholier er uiteindelijk mee wilde stoppen, omdat het vriendinnetje waar hij een oogje op had, die "vriendenclub" niet zo zag zitten.

In rapteksten wordt verteld dat je van uitzichtloosheid af kunt komen door een joint te roken of door zelfmoord te plegen. Felix, die erg begaan was met de rapcultuur, heeft uiteindelijk het laatste gedaan.

De vader van Felix heeft een website opgezet voor zijn zoon.
Provincie:
Tag(s):