woensdag, 27. juni 2007 - 8:13

Politie ontmanteld meerdere hennepplantages

Hilversum

De politie Gooi en Vechtstreek heeft afgelopen maandag 25 juni een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Van Dijkstraat in Hilversum. Een tip leidde tot deze vondst. Naar aanleiding van de vondst werden er op dinsdag diverse adressen in Hilversum en Huizen gecontroleerd.

In de eerste woning werden 123 planten aangetroffen. Een 24-jarige inwoner van Soest is in verband met de kwekerij verhoord.

Op dinsdag 26 juni is op een aantal adressen in Hilversum en Huizen gecontroleerd. In de ochtend werd in een woning aan de Pelikaanstraat in Hilversum een kwekerij aangetroffen. Hier was al geoogst. De apparatuur is in beslag genomen. In een woning aan de Weg over Anna’s Hoeve in Hilversum werden 320 planten aangetroffen.

In de middag werd in een woning aan de Graaf Floris in Huizen een in werking zijnde kwekerij met 700 planten aangetroffen. Ook op de Monnickskamp in Huizen werd een 105 planten tellende kwekerij in een woning gevonden. In alle gevallen zijn de aanwezige planten en apparatuur in beslag genomen en worden vernietigd. Een onderzoek is ingesteld.

Ook bleek in alle woningen stroom te zijn gestolen. De Nuon heeft op alle adressen de meter afgesloten. In het geval dat het om een huurwoning gaat, wordt ook de woningbouwvereniging in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):