woensdag, 11. juli 2007 - 14:37

Politie pakt bende inbrekers op

De politie van Noord- en Oost-Nederland, heeft dinsdag onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad, zes mannen en twee vrouwen aangehouden uit Nijmegen en omgeving.

Ze worden verdacht van een groot aantal (woning)inbraken en autodiefstallen in Gelderland, Brabant en Noord-Limburg. De waarde van de gestolen goederen wordt geschat op honderdduizenden euro’s.

Op dit moment zijn er ruim 80 aangiften in onderzoek, gepleegd in de periode april tot nu, waarvan wordt bekeken of de aangehouden verdachten daarvoor verantwoordelijk zijn. De inbraken zijn onder andere gepleegd in Tiel, Ochten, Afferden, Lichtenvoorde, Ruurlo, Panningen, Ottersum, Rosmalen, Sint-Oedenrode, Liempde, Waardenburg, Berg en Dal, Zoelen, Nijmegen en Lienden.

In Nijmegen werden vijf mannen van respectievelijk 18, 23, 24, 26 en 36 jaar en twee vrouwen van 20 en 22 jaar uit deze stad aangehouden. Een 41-jarige man uit Afferden is in zijn woonplaats aangehouden. De twee vrouwelijke verdachten zijn aangehouden voor heling en witwassen van crimineel verkregen geld. Alle mannelijke verdachten zijn aangehouden voor de inbraken. De 41-jarige man uit Afferden wordt naast de inbraken ook verdacht van heling. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):