dinsdag, 18. december 2007 - 15:42

Politie pakt bende postdieven

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft met de aanhouding van ruim 20 verdachten een omvangrijke diefstal van poststukken opgespoord. Het onderzoek startte na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Uit het onderzoek bleek dat men via een valse sleutel uit brievenbussen op straat, voornamelijk in het oostelijke deel van Rotterdam, poststukken wegnam en met name overschrijvingskaarten.

Ook vanuit het postsorteercentrum zijn overschrijvingen gestolen. Onder de aangehouden verdachten is één ex-medewerker van het postsorteercentrum.

De door de benadeelden reeds ingevulde kaarten werden vervolgens vervalst door rekeningnummers van begunstigden en bedragen te veranderen. De kaarten werden gepost waarna het geldbedrag werd gestort op rekeningen die weer door andere verdachten beschikbaar waren gesteld. De hoofdverdachten namen vervolgens het geld op.
Gedurende dit onderzoek zijn inmiddels ruim 20 verdachten, mannen en vrouwen uit de regio Rotterdam-Rijnmond, gearresteerd. Acht van hen zitten in voorlopige hechtenis. Tijdens het onderzoek zijn twee vuurwapens, twee dure personenauto's, gestolen poststukken en geld gevonden en door de politie in beslag genomen.

De recherche van het district Oost zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen gaan volgen. Hoe groot de omvang van de schade is, is nog onbekend, maar deze zou in de honderdduizenden euro's kunnen lopen.

De banken hebben de slachtoffers inmiddels schadeloos gesteld.
Provincie:
Tag(s):