maandag, 19. november 2007 - 15:30

Politie roept getuigen straatroof op

Rijswijk

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 80-jarige vrouw, zondagmorgen 18 november omstreeks 10.40 uur op de Willekenslaan.

De Rijswijkse liep op de Mgr. P.J. Willekenslaan toen zij op de hoek van de Laboucherelaan van achteren werd vastgepakt door een man die schreeuwde dat zij haar tas af moest geven. Omdat de vrouw haar tas stevig beet had terwijl de man eraan trok, kwamen zij samen ten val. Uiteindelijk heeft de vrouw haar tas losgelaten en ging de dader er vandoor op een gereedstaande fiets, in de richting van de Dr. Philipslaan.

Een door het slachtoffer gealarmeerde voorbijganger heeft een goed signalement van de dader kunnen geven: Een blanke man met een onverzorgd uiterlijk en haargroei op het gezicht. De man was ongeveer 1m90 lang en had bruinachtig half lang haar. De man was gekleed in een halflange donkere jas met daaronder een donkere broek (geen spijkerbroek) en droeg op zijn hoofd een donker hoofddeksel. De fiets waarop de man zich verplaatste was een laag model in een donkere kleur. De fiets had kleine wielen en achterop aan twee zijden donkergrijze fietstassen met lichtgrijze reflectiestrepen.
Provincie:
Tag(s):