vrijdag, 11. mei 2007 - 19:53

Politie rolt internationale wapenhandel op

Den Haag

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie in Den Haag en de Belgische autoriteiten een omvangrijke internationale wapenhandel opgerold. Hierbij werden in totaal 18 verdachten aangehouden. De wapens waren bestemd om te worden doorverkocht.

In de regio Haaglanden hield de politie maandag 7 mei in totaal dertien verdachten (16-50 jaar) aan. Aansluitend vonden er op diverse locaties in de regio Haaglanden een aantal doorzoekingen plaats waarbij de Explosieven Ontruimingsdienst (EOD) ondersteuning verleende. Hierbij werd een groot aantal (45) automatische vuurwapens, pistolen, revolvers en munitie aangetroffen.Tevens werd er een gestolen auto aangetroffen.

België
Gelijktijdig vonden er in België ook een aantal acties plaats waarbij de Federale gerechte politie in Gent in totaal vijf verdachten werden aangehouden. Ook hier werden bij een aantal doorzoekingen een groot aantal wapens (50) in beslag genomen.

In bewaring
Vier van de 13 aangehouden verdachten in Nederland zijn donderdag 10 mei voorgeleid aan de rechter commissaris. Zij zijn in bewaring genomen en zitten in volledige beperking. De Belgische verdachten zijn voorgeleid aan de onderzoeksrechter in België. Een van hen, een 34-jarige Belg zit momenteel in bewaring.
Provincie:
Tag(s):