dinsdag, 2. oktober 2007 - 14:15

Politie-sms-berichten ontvangen op je mobiele telefoon

Politie Flevoland is maandag 1 oktober gestart met SMS-Alert in de de regio. Door zich aan te melden kunnen Flevolanders op hun mobiele telefoon een sms-bericht ontvangen van incidenten in hun nabije woonomgeving. Door het versturen van deze berichten denkt de politie dat burgers meer bij het politiewerk betrokken raken en zo extra ogen en oren kunnen vormen voor het korps Flevoland.

Op de site www.politie.nl/Flevoland vindt u allerlei informatie. Klik op de banner SMS-Alert, rechtsonderin, waar u alle informatie aantreft, onder meer hoe u zich kunt aanmelden. Aanmelden gaat door een sms-je te sturen met de tekst PFVL gevolgd door uw postcode en huisnummer naar 8844. In Lelystad is dat iets anders geregeld, kijk daarvoor ook op de site. Na het verzenden ontvangt u een bevestiging, dat u bent aangemeld voor SMS-Alert. U krijgt ook een wachtwoord, waarmee u kunt inloggen op uw persoonlijke pagina. Ook die vindt u op internet.
Wanneer u uwzelf aanmeldt voor SMS-Alert ontvangt u SMS-berichten van de politie als er zich een incident voordoet in uw directe woonomgeving. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een inbreker die op de vlucht is, een kinderlokker die actief is of een kind dat vermist wordt, maar zo zijn er nog tal van andere zaken waarvoor SMS-Alert ingezet kan worden.
SMS-Alert heeft als kracht dat op plaatselijk niveau SMS-berichten verstuurd kunnen worden. Met uw aanmelding heeft u uw postcode meegezonden. Wanneer er een incident is, wordt om deze postcode een straal bepaald. Valt u postcode binnen deze straal, ontvangt u een SMS-Alertbericht, ook als u zich op dat moment ergens anders bevindt. U kunt er dus vanuit gaan dat wanneer u een Sms-Alert bericht ontvangt, dit over een incident gaat in uw directe woonomgeving
Wannner u een SMS-Alert bericht hebt ontvangen en u ziet iets dat in verband staat met de melding, kunt u bellen met de politie (niet sms-en) naar 0900-8844 (geen spoed, wel politie). Bij spoedzaken kunt u bellen met 112. Politie Flevoland hoopt dat veel burgers gebruik gaan maken van SMS-Alert.
Provincie:
Tag(s):