dinsdag, 7. augustus 2007 - 16:04

Politie staakt achtervolging na 'dollemansrit'

Roosendaal

Diverse politie-eenheden hebben dinsdagmorgen rond 08.00 uur de bestuurder van een grijze Mercedes en zijn bijrijder achtervolgd. Die achtervolging begon in Roosendaal op de Laan van Brabant waarbij de nog onbekende automobilist een stopteken negeerde. Agenten wilden hem aan de kant zetten, omdat de man diverse verkeerslichten negeerde en veel te hard reed. Van Roosendaal ging de dollemansrit via de A58 naar Wouw en via diverse binnenwegen kwam de bestuurder in Bergen op Zoom.

Onderweg werd met zeer hoge snelheid gereden en werden links en rechts andere weggebruikers ingehaald. Op de snelweg werd ook gebruik gemaakt van de vluchtstrook.

Via de Randweg Noord en de A4 kwam de Mercedes weer op de A58 richting Zeeland uit. Daar reed hij steeds verder van de politiewagens weg. Gelet op de hoge snelheid, meer dan 180 km/uur en de drukte op de weg in de ochtendspits, besloten agenten de achtervolging te staken.

De veiligheid van andere weggebruikers en die van henzelf wogen daarbij zwaarder dan het staande houden van de onbekende automobilist. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.
Provincie:
Tag(s):