donderdag, 4. oktober 2007 - 16:04

Politie start 'maiscampagne'

twente

De politie Twente is weer begonnen met extra controles op landbouwvoertuigen. Vooral maïskneuzers, hakselaars en silagewagens worden extra gecontroleerd. Dit heeft de politie Twente donderdag bekendgemaakt.

Naast de technische staat van de betreffende landbouwvoertuigen dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Tevens moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien. Ook moet de bestuurder er voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt na vervuiling. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven “slip gevaar� of het “modderbord�.

Door de politie is begin september een brief verzonden naar Cumela Nederland (Belangenorganisatie voor CUltuurtechnische werken en grondverzet, MEstoffendistributie en Loonwerken in de Agrarische sector) en is er contact geweest met LTO-Noord.

In het belang van de verkeersveiligheid wordt er niet gewaarschuwd maar bij overtredingen geverbaliseerd. Inmiddels zijn de eerste bestuurders gecontroleerd en geverbaliseerd omdat de scherpe delen van de voertuigen niet waren afgeschermd of omdat er gevaar dreigde door afvallende lading.
Provincie:
Tag(s):