maandag, 12. november 2007 - 15:52

Politie treedt hard op bij vechtpartij Emmeloord

Emmeloord

In de nacht van vrijdag 9 november op zaterdag 10 november heeft de politie twee mannen van 16 en 19 jaar gearresteerd. Zij waren betrokken bij een vechtpartij bij een zalenverhuurcentrum aan de Zuiderkade in Emmeloord. De politie moest tegen een agressieve menigte optreden en hanteerde daarbij de wapenstok. Eén verdacht werd gepepperd. Om de menigte op afstand te houden werd een politiehond ingezet. De recherche van district Noord heeft de zaak in onderzoek.

Rond 04.00 uur rukte de politie uit na een melding over een vechtpartij aan de Zuiderkade. Een onderlinge ruzie tussen een 19-jarige man uit Nagele en een 16-jarige knaap uit Emmeloord liep zo uit de hand dat een groep van circa 25 feestgangers zich met de vechtersbazen begonnen te bemoeien. Toen agenten de twee kemphanen inrekenden keerde de menigte zich tegen de agenten. De agressieve groep probeerde de arrestaties te verhinderen waarna de politie de wapenstok hanteerde. Eén van de verdachten was zo agressief dat tegen hem pepperspray werd gebruikt.
Nadat een hondegeleider met de politiehond de menigte op afstand kreeg keerde de rust weer. Tegen de vechtersbazen is proces-verbaal opgemaakt. Zij werden zondag na verhoor en onderzoek heengezonden.
De recherche van district Noord sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):