maandag, 8. oktober 2007 - 17:17

Politie treedt op tussen groepen jongeren

Deest

Zondagavond kreeg de politie een melding dat een groep jongeren fietsen aan het vernielen was op het plein in Deest. De agenten gingen ter plaatse en troffen een groep aan bestaande uit ongeveer 20 "dronken" jongeren. Deze groep zou een andere groep lastig vallen en bedreigen.

In een cafetaria zou onenigheid zijn ontstaan tussen twee groepen jeugd. De groep die kennelijk onder invloed was, bleek niet aanspreekbaar op hun gedrag. De sfeer werd grimmiger. Meerdere politie-eenheden werden opgeroepen voor assistentie ter plaatse.

De politie besloot de partijen te scheiden en de groepen te vorderen weg te gaan. Toen een dronken persoon, ondanks waarschuwingen, toch bleef terugkomen werd deze aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Deest.

De politie was net bezig om de kwestie te bespreken, toen een cafébezoeker zich met de zaak ging bemoeien. Toen hij zich niets aantrok van herhaalde verzoeken om weg te gaan, werd de man aangehouden. De 45-jarige Beuningenaar is ingesloten op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):