zondag, 21. oktober 2007 - 15:00

Politie trekt tweemaal dienstwapen bij wilde achtervolging

Dordrecht

De politie van Dordrecht heeft zaterdagochtend tot twee maal toe het dienstwapen moeten trekken om een 24-jarige dronken automobilist uit Rotterdam tot stoppen te dwingen.

De achtervolging begon op de A16 na een melding van een getuige. Tijdens de achtervolging bleek het voertuig ook nog eens te zijn gestolen.

Meerdere politievoertuigen gingen eropaf maar de bestuurder negeerde het stopteken dat hij kreeg. Hij nam de afslag N3 richting Kiltunnel. Vervolgens sloeg hij het industrieterrein Dordtste Kil3 op. Dit ging met aanzienlijke snelheid waardoor de automobilist in een bocht de macht over het stuur verloor en in de berm tot stilstand kwam.

Een van de wielen van de auto stond op de vangrail. De bestuurder gaf echter gas en kwam weer los. Op dat moment stond een van de agenten nabij de auto waardoor die weg moest stappen om niet aangereden te worden. Zijn collega achter de auto was op dat moment genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken gezien de dreigende situatie. De voortvluchtige man reed echter de rijbaan op waar hij in botsing kwam met een politievoertuig. Hierdoor reed hij tegen een boom in de berm. Maar ook dit kon de man niet weerhouden er alsnog vandoor te gaan.

Via de Toermalijnring ging de achtervolging verder. De 24-jarige schoot bij de Spinel het gras op door een lekke band. Hierdoor zag de politie kans hem definitief rond 06.45 uur te stoppen. Een van de agenten was vervolgens wederom genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken omdat de man alsnog probeerde weg te komen. De verdachte werd daarna aangehouden en afgevoerd. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de gestolen auto en de betrokkenheid daarbij van de verdachte.
Provincie:
Tag(s):