zaterdag, 22. september 2007 - 15:17

Politie trekt wapenstok in Surhuisterveen

Surhuisterveen

De politie heeft zaterdagochtend de openbare orde in de omgeving van de Groningerstraat kunnen herstellen door enkele charges uit te voeren. Kort voor vier uur werd gemeld dat een grote groep jongeren zich zou misdragen bij een horecabedrijf aan de Groningerstraat.

Bij de komst van de politie was de groep inmiddels vertrokken maar kwamen even later terug. Ze waren luidruchtig en baldadig, wilde opnieuw naar binnen en sloegen op de ruiten. Daarop is door de politie meermalen van de groep (ca. acht jongeren) gevorderd bij de horecagelegenheid te vertrekken. Daar werd niet aan voldaan en ze werd ook tegen de politie vervelend, verbaal en fysiek.

Nadat opnieuw niet aan een vordering om te vertrekken werd voldaan, heeft de politie een charge met de wapenstok uitgevoerd; eerst door te prikken. Toen dat ook niet hielp door enkele klappen. Door de jeugd werd opnieuw een poging werd gedaan om naar de horecagelegenheid te gaan, waarop opnieuw twee charges zijn uitgevoerd. Daarna keerde de rust gelukkig terug. Tijdens de actie is een 18-jarige jongeman uit Opende aangehouden. Hij probeerde een politieman te slaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):