dinsdag, 21. augustus 2007 - 20:39

Politie vindt bestelauto met dode man

Renkum

De politie heeft dinsdagmiddag 21 augustus in de Rijn bij Renkum een Mercedes bestelauto geborgen. In de auto werd het lichaam aangetroffen van een vooralsnog onbekende man. Het merk en kenteken van de auto kwam onlangs in het nieuws, toen bij de politie in Renkum aangifte werd gedaan van de vermissing van de 53-jarige Dolf Noppen uit Renkum.

Over de identiteit van het in de auto aangetroffen slachtoffer kan nog geen enkele conclusie worden getrokken. Daar moet door de politie de komende dagen nader onderzoek naar worden gedaan. Overigens zal met dit onderzoek ook geprobeerd worden duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden waaronder de auto te water geraakt is.

Naar aanleiding van de vermissing was op aanwijzen van de familie al eerder in de Rijn bij Renkum gezocht. Dat leverde onlangs twee auto’s op, die gestolen bleken te zijn. Resultaten van zoekacties op 18 en 19 augustus met honden van de stichting SIGNI zoekhonden uit Renkum vormden de aanleiding voor nader onderzoek door gespecialiseerde politiehonden van het Korps Landelijke Politiediensten. Bij aanvang van dit onderzoek bleken duikers op verzoek van Rijkswaterstaat inmiddels een melding te onderzoeken over een ‘obstakel in de vaargeul’. Zij troffen daarop de auto aan en spraken het vermoeden uit dat er mogelijk een stoffelijk overschot in het voertuig zou worden aangetroffen. Daarop werd door de politie direct een onderzoek gestart.

Forensische duikers
Om duidelijkheid te krijgen over de exacte omstandigheden waaronder de auto was aangetroffen, werd een team ‘forensische duikers’ in gezet. Zij slaagden er maandagavond 20 augustus echter niet in de auto te bereiken. Het rivierwater stroomde zo sterk, dat de relatief diep liggende auto niet bereikt kon worden. Dinsdag 21 augustus is daarop een bergingsbedrijf ingeschakeld, dat onder toeziend oog van de recherche het wrak wel kon bereiken, waarna de auto geborgen kon worden.

Onderzoek
Na de berginsoperatie - waarbij de politie hulp kreeg van Rijkswaterstaat (met ondermeer een kraanschip) en de brandweer van Arnhem en Renkum - is de auto overgebracht voor nader onderzoek. Daarbij zullen zoveel mogelijk sporen worden vastgelegd. Ook zal worden geprobeerd het slachtoffer te identificeren. De familie van de vermiste Renkummer is over de vondst van diens auto door de politie geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):