zaterdag, 26. mei 2007 - 20:48

Politie vindt partij vuurwapens

Druten

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie donderdag in twee woningen in Druten doorzoekingen gehouden. Daarbij troffen de agenten een aanzienlijke hoeveelheid wapens aan, waaronder 10 vuurwapens, diverse steekwapens en munitie. Twee inwoners van Druten, van 20 en 22 jaar, werden aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en munitie.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.Het politieonderzoek richt zich niet alleen op de herkomst van de aangetroffen wapens. Daarnaast wordt onderzocht of de twee mannen betrokken zijn geweest bij een vernieling van een ruit van een woning in Afferden.

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 april zou daar met een luchtbuks op een woning zijn geschoten. Politiemensen stelden een buurtonderzoek in, maar dat leverde toen weinig informatie op. De 54-jarige bewoner deed aangifte. Ook zouden de beide Drutenaren verantwoordelijk zijn voor de vernieling van tientallen abri’s. Onderzocht wordt of de twee nog meer vernielingen hebben aangericht.
Provincie:
Tag(s):