zondag, 21. oktober 2007 - 17:48

Politie vindt vuurwapen en dood konijn in auto

Maasbracht

De politie heeft vrijdagnacht omstreeks 23.10 uur drie verdachten aangehouden voor vuurwapenbezit. Agenten reden ter hoogte van de Bunkerhaven om eventuele jeugd te controleren toen zij een personenauto zagen passeren in de richting van de Oude Verlengde Maasweg. Toen de personenauto voor de agenten reed zagen zij dat een van de bijrijders iets uit het voertuig gooide, waarna de agenten de bestuurder een stopteken hebben gegeven.

Toen de agenten het voertuig controleerden troffen zij een geladen vuurwapen aan. De agenten hebben hierop als voorzorgsmaatregel voor hun eigen veiligheid hun wapen getrokken en om assistentie gevraagd, de verdachten zijn echter vrijwillig uit de auto gestapt en werden aangehouden. De verdachten, een 23-jarige en twee 17-jarigen mannen uit Maasbracht, werden overgebracht naar het bureau in Roermond en in verzekering gesteld. In de auto werd naast het vuurwapen nog een telefoon, munitie en een dood konijn aangetroffen. Hetgeen wat uit de auto werd gegooid is niet meer gevonden.

De verdachten verklaarden op een konijn te hebben gejaagd. De luchtbuks en kogeltjes zijn in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):