maandag, 16. juli 2007 - 12:08

Politie vliegt vanaf vliegbasis Volkel

Volkel

De Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vliegt sinds begin juli 2007 met een Bölkow BO-105 helikopter en een TB-10 Tobago, vleugelvliegtuig, vanaf Vliegbasis Volkel. Voorheen werden de toestellen ingezet vanaf Vliegbasis Eindhoven. Vanwege militaire taakuitbreiding en oefeningen die dit jaar op Vliegbasis Eindhoven worden gehouden was op het militaire deel van de basis geen ruimte meer.

Een snelle oplossing voor het plaatsen van de politietoestellen werd gevonden op Vliegbasis Volkel. Ook de traumahelikopter van het St Radboud ziekenhuis wordt al jaren vanaf Volkel ingezet.

De vliegdienst van het KLPD opereert standaard vanaf luchthaven Schiphol. Gebleken is echter dat de politie de behoefte had aan steunpunten in de diverse regio’s. Vanuit die steunpunten is de inzet en de reactiesnelheid binnen de regio’s duidelijk verbeterd. Vanaf Volkel wordt indien nodig zes dagen per week acht uur per dag gevlogen. Vier dagen met de helikopter en twee dagen met de Tobago.

Het KLPD streeft met het steunpuntbeleid naar een efficiëntere en vraaggestuurde inzet voor de noodhulp in de regio’s. 24 uur per dag inzetbaarheid vanaf de steunpunten is vooralsnog geen optie. Die dekking wordt centraal vanaf Schiphol gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):